Skip to content

Μεγάλο πτηνό του παραδείσου

Paradisaea apoda

Αυτό το είδος βρίσκεται σε δάση πεδινών περιοχών και δάση σε λόφους της Νέας Γουινέας και ορισμένων νησιών της Ινδονησίας. Τρέφεται με φρούτα, σπέρματα φυτών και έντομα. Κατά την αναπαραγωγική περίοδο, τα αρσενικά συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένα κλαδιά δέντρων για να επιδειχθούν στα θηλυκά. Κατά τη διάρκεια της επίδειξής τους τα αρσενικά απλώνουν τα  πολύχρωμα φτερά τους, πηδούν πάνω κάτω και σηκώνουν το πτέρωμα της ουράς  επάνω από τις πλάτες τους.