Skip to content

Χρυσαετός

Aquila chrysaetos

Στην Ελλάδα, αυτό το είδος αετού βρίσκεται πιο συχνά στα βουνά της Θράκης, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Εμφανίζεται επίσης περιστασιακά στην Πελοπόννησο. Έχει άνοιγμα φτερών δύο μέτρα και αναγνωρίζεται από τα χρυσά φτερά στο κεφάλι και στον λαιμό του. Η διατροφή του περιλαμβάνει μικρά θηλαστικά και ερπετά. Σύμφωνα με μαρτυρίες ο χρυσαετός ανοίγει τα κελύφη των χελωνών ρίχνοντας  αυτές από τον αέρα στο έδαφος.