Skip to content

Βούκερος

Anorrhinus galeritus

Αυτό το είδος με το χαρακτηριστικό ράμφος εξαπλώνεται  στα τροπικά και υποτροπικά πεδινά δάση στο Μπρουνέι, στην Ινδονησία, στη Μαλαισία, στη Μιανμάρ και την Ταϊλάνδη. Είναι ένα κοινωνικό είδος, που τρέφεται με φρούτα, ζει σε μικρές ομάδες και συχνά καλεί το ένα το άλλο. Αναπαράγεται επίσης συνεργατικά, κατασκευάζοντας τις φωλιές του σε κοιλότητες δέντρων, με έως 12 άτομα να βοηθούν στη σίτιση και τη φύλαξη των νεοσσών. Σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση για την Προστασία της Φύσης (IUCN), θεωρείται Σχεδόν Κινδυνεύον είδος (ΝΤ).