Skip to content

Μπούφος του Χιονιού

Bubo scandiacus

Αυτό το είδος απαντά στις Αρκτικές περιοχές του Βορείου ημισφαιρίου. Τα αρσενικά έχουν καθαρό λευκό χρώμα και τα θηλυκά έχουν λευκό χρώμα με καφέ στίγματα. Κυνηγούν τη νύχτα, και τρέφονται με αρουραίους των βόρειων χωρών, με άλλα μικρά θηλαστικά και υδρόβια πτηνά. Είναι μεταναστευτικό είδος και αναπαράγεται στο βορειότερο άκρο της περιοχής εξάπλωσής του. Φωλιάζουν στην τούνδρα, στο έδαφος. Αναπαράγονται τον Μάιο και ο αριθμός των αυγών κυμαίνεται συνήθως από 5 έως 11. Σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση για την Προστασία της Φύσης (IUCN), θεωρείται Τρωτό είδος (VU).